Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Ajankohtaista

4.1.2018

Järjestän Tietoa ja taitoa puheopetukseen -koulutuksen Turussa 23.3.2018. Lisätietoja kohdasta Koulutukset

3.1.2018

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Loppuvuodesta ilmestyi Harri Veistisen Kotitekoisen poikabändin alkeet selkoversiona minun mukauttamanani. Lukuiloa!

 

11.8.2017

Kesän aikana ilmestyi Lehtolaisen Tuulen puolella selkoversiona.

 

16.12.2016

Syksyllä ilmeistyi uusin selkomukautukseni: Maria Turtschaninoffin upeasta kirjasta Helsingin alla. Fantasiaa nuorisolle.

 

5.10.2015

Tänään  ilmestyy yritykseltäni Tavu-sovellus iPadilla ja iPhonella pelattavaksi. Kyseessä on sovellus, joka opettaa alkavaa lukijaa nopeammin hahmottamaan tavut. Peli on ladattavissa AppStoresta.

Koulutukset vuonna 2018

 

Tietoa ja taitoa puheopetukseen -koulutus erityisopettajille, esikoulun opettajille ja erityisluokan opettajille

 

Aika ja paikka: 

Turussa perjantaina 23.3.2018 klo 9-15.30. Tarkempi paikka varmistuu osallistujamäärän mukaan.

 

Kouluttaja: Leena Kaivosoja, puheterapeutti (FM) ja erityisopettaja

 

Koulutuspäivässä käsitellään äännevirheiden korjaamiseen tarvittavia tietoja ja taitoja. Päivän aikana käydään läpi ääntymäpaikat ja -tavat, sanassa esiintyvien muiden äänteiden vaikutus artikulaatioon sekä R:n, S:n, L:n ja K:n (tarvittaessa myös muiden äänteiden) harjoittelun perusharjoitukset ja ongelmakohdat.

 

Hinta: 175€ /hlö + alv 24%. Sisältää opetusmateriaalin, tulo- ja iltapäiväkahvitukset, lounaan ja osallistumistodistuksen.

 

Ilmoittautuminen koulutukseen 6.3. mennessä osoitteeseen koulutus@selkosanat.fi. Ilmoittautuessa kerro nimi, yhteystiedot, erityisruokavalio ja verkkolaskutusosoite. 

 

Peruutusehdot: Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, mutta ennen koulutusta, peritään 50% koulutuksen hinnasta. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan tai vasta koulutuspäivänä, peritään 100% osallistumismaksusta.

 

 

 

Olen järjestänyt Puheopetuskoulutuksen aiemmin mm. Porvoossa, Turussa, Oulussa, Tampereella, Helsingissä, Kuopiossa ja Kouvolassa. Muutamia palautteita koulutuksesta:

 

  • "Koulutuksen sisältö vastasi hyvin sitä mitä luvattiinkin. Luennoitsija oli asiansa osaava ja esiintyi innostavasti ja hauskasti."
  • "Paras ja käytännönläheisin koulutukseni tänä vuonna! Sisältö oli todella hyvin laadittu ja vastasi täysin omia tarpeita. Kiitos!"
  • "Hyvä, että alussa käytiin läpi fonetiikkaa ja tärkeimmät käsitteet. Hyviä käytännön vinkkejä + materiaalivinkkejä."
  • "Sisältö oli tarpeeksi perusteellinen ja asiat käytiin hyvin ja selkeästi läpi."
  • "Monipuolinen ja tehokas paketti! Opetus konkreettista ja käytännönläheistä."

 

 

 

Voit pyytää tarjouksia seuraavista koulutuksista:

 

Selkokieli
Esim. Mitä selkokieli on? Tekstin muokkaaminen selkokielelle. Selkokieli puheessa.  
Koulutus soveltuu kaikille ammattiryhmille, jotka kohtaavat työssään "tavallisia" ihmisiä. Erityisesti kaikille heille, jotka tapaavat erilaisista kielellisistä vaikeuksista kärsiviä ihmisiä tai ihmisiä, joille suomi ei ole äidinkieli.


Adoptiolapsen kieli
Adoptiolapsen kieli vaihtuu hänen tullessaan uuteen kotimaahansa. Miten kieltä ja sopeutumista uuteen kulttuuriin tuetaan? Koulutan sekä adoptiovanhempia että päivähoidon ja koulun henkilökuntaa.


Monikulttuurisesta taustasta tulevien lasten kielen kehitys

Koulutusta sekä päivähoitohenkilöstölle että opettajille. Miten toinen kieli kehittyy? Miten kehitystä voi tukea? Miten auttaa lasta ymmärtämään koulusanastoa? Miten arvioida suomi toisena kielenä -oppilasta?